A Piruett Tánc Stúdió 12 éve alakult meg Simonyi Kitty vezetésével, amely Debrecenben, Balmazújvároson, Biharkeresztesen,Berettyóújfaluban, Derecskén és Kőrösszakállon is működik.

A piruett növendékek az edzések során elsajátítják a klasszikus balett, a modern jazz tánc, a ritmikus gimnasztika és az akrobatika különböző elemei.

Óvodás korban a rendszeres edzések mellett biztosítjuk a fellépési lehetőségeket is, ezzel felkészítve a gyerekeket az általános iskolában kezdődő versenyeken való részvételre. A városok által szervezett óvodai és iskolai bálokon, fesztiválokon, ifjúsági rendezvényeken vesznek részt óvodásaink, gyermek, junior és felnőtt csoportjaink egyaránt.valamint rendszeres fellépői a debreceni virágkarneválon, ahol látványos show tánc koreográfiával mutatják meg tehetségüket és azt azt követő YOUDAYen is. A versenyzőket heti ötszöri edzésszám mellett edzőtáborokban készítjük fel, tematikus edzéstervvel. Képzésünk a balett, a moderntánc, a ritmikus gimnasztika, a szertorna mellett, a társastánc, a disco, a kortárs modern tánc és a hiphop elemeivel is bővül az edzőtáborokban.

Az egyesület összesen 45 nemzetközi dobogós helyezéssel büszkélkedhet, 10 világbajnoki arany, 16 VB ezüst és 5 VB bronz, emellett Világkupa és Európa bajnoki címek tulajdonosai.

Vezetője: Simonyi Kitty, Sporttáncok mestere és 4x nívódíjas táncpedagógus, és 2017/2018 és 2019ben is megkapta az Év koreográfusa díjat valamint az egyesület a legeredményesebb tánciskolája címet.